Innerstaden - Bo nära, unikt & tryggt
UTFLYTT

NÄR DU SKA FLYTTA UR DIN LÄGENHET ÄR DET MYCKET ATT TÄNKA PÅ. HÄR KOMMER NÅGRA RÅD FRÅN OSS:UPPSÄGNING

Ditt hyreskontrakt säger du upp skriftligen till oss via mail till hej@innerstadenfastigheter.se. Uppsägningstiden är tre hela kalendermånader och uppsägningstiden räknas alltid från den sista dagen i månaden (oavsett när i månaden du säger upp ditt kontrakt). Exempel: Om du lämnar in din uppsägning till oss den 14e april räknas uppsägningstiden från den sista april och tre månader framåt. Du har då kvar lägenheten till och med 31 juli och ska vara utflyttad samt flyttstädad senast kl 12 sista dagen i månaden. ​​Vi bekräftar alltid din uppsägning. (Om du önskar flytta ut tidigare än uppsägningstiden så kan vi försöka hjälpa till så gott som det går att ordna en ny hyresgäst tidigare. Detta förutsatt att vi får hålla visningar enligt ök i din lägenhet, då det är smidigare att hyra ut).


NYCKELÖVERLÄMNING

Alla din nycklar ska lämnas tillbaka senast kl 12 den sista dagen i månaden. Går fint att lämna nycklarna till någon av våra fastighetsvärdar enligt ök. Alla nycklar som du kvitterade ut när du flyttade in ska lämnas in. Det gäller alla exemplar av lägenhetsnycklar, tvättstuga, postbox mm. Hittar du inte alla nycklar blir du ersättningsskyldig för de som inte lämnas tillbaka för vad det kostar hyresvärden att ersätta lås och nycklar.


ADRESSÄNDRING/ POSTEN

Gå in på www.adressandring.se och göra en flyttanmälan. Meddela även vänner samt övriga kontakter som t ex bank, postgiro, försäkringsbolag samt leverantörer av tv- och digitalbox, bredband, telefon, tidningar att du ska flytta. ​


UPPSÄGNING ELAVTAL/ INTERNET

El och internetavtal ska sägas upp från samma dag som hyresavtalet upphör. Detta gäller även om du flyttar ut tidigare.​


BESIKTNING

​Vi gör en besiktning i samband med utflytt för att bedöma lägenhetens skick. När besiktning sker ska ordinarie saker vara på plats i lägenheten t.ex. hatthylla, dörrar, box till fiber, garderober m.m. Därefter eller i samband görs det en städbesiktning när lägenheten är städad och tom på bohag. ​


ÅTGÄRDA SKADOR

Skador på väggar, tak, plugghål eller fettfläckar ska åtgärdas innan besiktningen coh städningen. Om du inte åtgärdat skador och slitage som du ansvarar för innan avflyttningen, kan vi kräva dig på ersättning för vad det kostar att få i ordning lägenheten.​ Samtliga hål från diverse uppsättningar ska spacklas med vanligt ljusgrått spackel och slipas. Har man mot förmodan satt upp gardin eller dylikt i träfoder så använd vitt snickerispackel och slipa lätt. Vi kommer sedan gå över med färg, så ni behöver bara spackla och inte måla. (Egen uppsatta gardiner går för övrigt bra att lämna kvar till nästa hyresgäst om ni inte vill ta med dem.)


FLYTTSTÄDNING

​Hela lägenheten ska vara flyttstädad när du lämnar den. Städning sker ej i egen regi, utan man ska anlita ett proffesionellt städföretag som har garanti för flyttstäd. Använd med fördel vår sammarbetspartner: SSG Facility Services - Kontaktperson: Christian, tel: 072-322 47 77. De har även fastighetsnycklar så du behöver inte lämna nycklar till dem vid slutstäd. Städbesiktning görs samma dag som nycklarna återlämnas. Utebliven/ undermålig städning eller om vi måste ta hand om kvarlämnade saker, blir du ersättningsskyldig för. (Obs! Vid avfrostning av kyl/ frys, så ha koll på så att det inte rinner vatten på golvet, detta ska vara gjort innan städfirman kommer och kyl/ frys således avstängd, kommer man inte åt att dra ut frys/ kyl så stäng av den i elskåpet.)


GROVSOPPOR
Det blir gärna en del grovsopor vid flyttning. Använd de kommunala återvinningsstationerna. Grovsopor får inte slängas i fastighetens sopkärl eller allmänna utrymmen.


DEPOSITION

Deposition betalas tillbaka till ditt bankkonto inom 14 dagar efter utflytt. Maila ditt kontonummer och bank till ekonomi@innerstadenfastigheter.se. Avdrag kan ske om skador utöver normalslitage upstått eller om slutstädningen är undermålig men i regel får man tillbaka hela sin deposition.