Innerstaden - Bo nära, unikt & tryggt


INFLYTT

NÄR DU SKA FLYTTA IN ÄR DET MYCKET ATT TÄNKA PÅ. HÄR KOMMER NÅGRA RÅD FRÅN OSS:


TILLTRÄDE

Du har rätt att tillträda bostaden klockan 12.00 inflyttningsdagen. Inträffar den en lördag, söndag eller annan helgdag är det nästkommande vardag som gäller.​ Men vi kan säkert ordna nyckel ändå på helgen.


NYCKLAR

Vi bokar en tid med dig för nyckelutlämning.


HYRA INFLYTTNINGSMÅNADEN

Hyran för den månad som du flyttar in i ska vara betald innan du kvitterar ut nycklarna. Även depostitionen ska vara erlagd. Ta med kvitto på inbetalningen om du betalar hyran och depositionen mindre än tre arbetsdagar innan nyckelkvittens. ​Hyresavier mailas ut från vårt ekonomisystem. Hela fastigheten samfaktureras kvartalsvis.


AUTOGIRO

​Din hyra kan betalas med autogiro dvs att hyran dras automatiskt varje månad från ett konto som du uppger. Är du intresserad av detta så maila oss på ekonomi@innerstadenfastigheter.se så hjälper vi till att lägga upp tjänsten. Det kostar inget extra.​


ELAVTAL

Teckna ett elavtal i god tid innan inflytt. Ta kontakt med Vattenfall på tele 020-82 00 00 alt. www.vattenfall.se och var beredd på att uppge adress och lägenhetsnummer på din nya lägenhet. I vissa fall kräver de även VAN/ mätarnr.


INTERNET/ TV 

Vi har öppen fiber via iTUX. Internet beställs på https://motala.Itux.se och välj leverantör i listan. Önskar du få basutbudet på tv så ska du kontakta Tele2 för att be dem leverera tjänsten.Vi har ett specifikt avtal med dem så att deras grundutbud är kostnadsfritt för alla hyresgäster. Glöm inte att säga upp ditt tidigare internetabonnemang.


HEMFÖRSÄKRING 

Glöm inte att skaffa hemförsäkring med ansvarsförsäkring. Vi rekommenderar Länsförsäkringar. 

Kontaktuppgifter: anna.palm-lundberg@lfostgota.se, 011-290221.


FÖRRÅD 

Ditt förrådsnummer står i hyresavtalet, viktigt att ta det förråd man blir tilldelad. Vi rekommenderar att lägga plastplattor på golvet i ditt förråd då källargolvet kan riskera att bli fuktigt. Eget hänglås införskaffas.


TVÄTTSTUGA

Tvättstugan bokas via nätet där man laddar ner en App på telefonen på: https://boenderegistret.se/bv/login.php

Inloggningsuppgifter enligt nedan:

Användarnamn: Sven Svensson (ditt för och efternamn).

Adress: Östermalmsgatan 45 (din adress).

Lösenord: 1002 (ditt lägenhetsnr, man kan ändra lösenord själv sen).


FELANMÄLAN. 

Är du i behov av akut hjälp vid t ex vattenläcka, stopp i toaletten, är utelåst eller krossade glasrutor?​


Securitas jour 010-470 52 22 (​16-07 vardagar samt 00-24 helger/ röda dagar).

Innerstaden jour 072-451 39 75 (07-16 vardagar).


Övrig icke akut felanmälan görs till: fel@innerstadenfastigheter.se

Se vad som mer anses vara akut eller inte akut i fliken felanmälan.


FLYTTANMÄLAN
När du flyttar måste du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).


ÖVRIGT/ KONTAKT. 

När det gäller övriga frågor så kolla först i den digitala boendepärmen. Hittar ni inte info där så maila till: hej@innerstadenfastigheter.se.se så hjälper teamet på eftermarknad dig med ditt ärende. Lite annat smått och gott finns även på instagram @innerstadenfastigheter.