Innerstaden - Bo nära, unikt & tryggt


BOENDEPÄRM


Tvättstuga


Bokning sker via nätet eller app på: https://boenderegistret.se/bv/login.php

Inloggningsuppgifter enligt nedan:

Användarnamn: Sven Svensson (ditt för och efternamn).

Adress: Östermalmsgatan 45 (din adress). Lösenord: ditt lgh nr; ex: 1002 (lösen kan man byta sen).


Förråd


Det är inte tillåtet att förvara brandfarlig eller stöldbegärlig egendom i förrådet. Vad som är stöldbegärlig egendom kan du läsa om i villkoren för din hemförsäkring.


Grillning


Att grilla med eld eller elda på balkonger är inte tillåtet. Grillning sker endast på de platser fastighetsvärden har placerat ut grillar på gården pga brandsäkerhet.


Gym


Öppettider: 06-22.

Respektera utrustningen och lägg tillbaka den på där för avsedd plats.

Ha rena fräscha skor/ kläder. Gym ingår i hyran. Vänner är självklart välkomna i hyresgästens sällskap. För att nyttja gymmet swishar de 60kr/ gång till swishkonto enligt nummer på anslagstavlan i gymmet.

Musiken i gymmet ska vara på lagom volym med respekt för grannar. Gymmet kameraövervakas för allas säkerhet.

Sophantering


Enbart hushållsopor slängs i soppkärlen.

Sopsortering för glas/papper/metall/ plast mm lämnas på källsorteringsstationen. 


Ljudnivå


Mellan 22:00 och 08:00 är det extra viktigt att visa hänsyn för dina grannar och hålla ljudnivån på en rimlig nivå. Ska du ha fest är det viktigt att du meddelar dina grannar.


Brandvarnare


Du har ansvaret för att regelbundet kontrollera att brandvarnaren fungerar. Byt batteri och rengör den från smuts och damm med jämna mellanrum.


Rökning


Innerstadens fastigheter är non smoking policy. Dvs, det är strikt förbjudet att röka inomhus. Av hänsyn till övriga boenden är det även förbjudet att röka på allmänna ytor som tillhör bostadsområdet.


Säkerhet


Det är förbjudet att ställa föremål, barnvagnar och cyklar framför entréer eller i trapphus samt källargångar. Dessa utrymmen används som utrymningsvägar av räddningstjänst vid brand och akuta situationer.

Egna installationer


Uppssätnng av gardiner, tavlor eller liknande är ok, men skruva inte mer in än 3 cm i vägg/ tak pga risken att komma åt vvs-rör och eldragningar som går i väggar och tak. Förbud mot att skruva eller spika upp saker i fönsterfoder, eller andra trädetaljer i lägenheten. Ändringar i bostad och

skötselområde såsom ex ommålning i lägenhet eller göra egna installationer på tomten med egan utemöbler är förbjudet. Innerstaden fastigheter har ett noga genomtänkt designkoncept. Kontakta hyresvärd om man är osäker.


Ta hand om lägenheten


Ta väl hand om lägenheten. Torka parkettgolv med en fuktad trasa med enbart vatten. Rengör köksfläkten regelbundet. Torka bort fettfläckar från spis och ugnen så den inte bränns. Vid vattenläckage ring alltid felanmälan eller jouren. Rengör avloppen och golvbrunnen regelbundet för att minska risken för stopp.
Om du upptäcker skadedjur eller ohyra är du enligt hyreslagen skyldig att anmäla det.


Husdjur


Innerstaden Östermalm är en djurfri fastighet. Våra hyresgäster uppskattar att det är en allergenfri zon och att inte hundar skäller så det stör. Om du har vänner som besöker dig som har hund, så ska de vara kopplade utomhus och rastas utanför. Hyresgästen debiteras om skador uppstår på grund av husdjuret. Det är förbjudet att mata fåglar från balkong eller fönster, detta på grund av risk för nedskräpning och att det attraherar skadedjur. Tack för din förståelse.

Gården


Våra gårdar är en riktig pärla för er som bor i huset. Vänner är självklart välkomna. Trädgården kan inte abonneras privat.

Gårdar och grusgångar får inte parkeras på, undantag ges vid flytt.

Hobbyrum


Öppettider: drop in 06.00 - 22.00 alla dagar. 

Låna gärna verktyg och stege, men lämna tillbaka det samma dag.


Brandvarnare


Du har ansvaret för att regelbundet kontrollera att brandvarnaren fungerar. För att ta ner den och byta batteri så skruvar man lite på den så lossnar den. Byt batteri och rengör den från smuts och damm med jämna mellanrum.


Parkering


Parkeringsplats för bilar finns att hyra vid alla våra fastigheter, de kostar från 399kr/ månad.


Trivsel


Innerstaden är vårt hem, vi tar fram vår bästa sida med ett leende och ett hej – som goda grannar gör


Uppsägning


Vid uppsägning av lägenhet eller parkering så maila till: hej@innerstadenfastigheter.se

Enligt hyreskontraktet är det 3 månaders uppsägningstid från sista dagen i månaden. Ex om man säger upp lägenheten 5e mars så gäller 3 månader från 31 mars. Dvs att utflytt ska ske senast 31a juni med nyckelöverläming kl 12 och då ska lägenheten var flyttstädad av ett städbolag med städgaranti.

Övrigt


Observera att Ni som hyresgäster ansvarar för ert och era gästers agerande. Eventuella skador på fastigheten som en hyresgäst orsakar kommer att debiteras denne. Andrahandsuthyrning är ej tillåtet. Målet är att alla hyresgäster ska känna sig trygga i sin bostad, så vänligen respektera våra regler och alla fina grannar.